Инокентий дойде в Светия Синод, за да се покае

  • 11 декември 2012 10:29

  • 1004
  • 1
Инокентий дойде в Светия Синод, за да се покае
©

Млако преди 10 часа предстоятелят на т.нар. алтернативен синод Инокенитий влезе в Синодалната плата, облечен като обикновен монах, без знаците на епископското достойнство. Той отказа да отговаря на въпросите на журналистите, но бе във видимо добро настроение.

Днес Светият Синод на БПЦ трябва да реши дали да приеме негово покаяние и да го върне в лоното църквата като Крупнишки епископ. Наместник-председателят на Синода митрополит Кирил съобщи, че при приемането на разколниците обратно в църквата ще се следи за спазваните канонични правила.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1004 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.11 | 13:01

1
Предлагам,опита на Светия Синод с опрощаването чрез покаяние,да се използва и в българската съдебна система!Всеки престъпник се "покайва"пред"оторизирани "за целта лица("покаятели")и излиза от съда(или от затвора)като ...чисто нов...престъпник!После пак отначало и така...до края на света(но не и на църквата)!Може да се създаде и "министерство на покаянието",ще се създадат нови работни места (за адвокати например)и друг обслужващ го персонал,за да няма опашки пред офисите му!А Светия Синод,да бъде използван за връзката с Господ,който ще подписва всички"покаятелни"документи!Така всички(включително и Господ)ще са доволни защото няма да има "действащи"престъпници,а само....покаяли се! А снимката на Инокентий-с поглед нагоре към"отвъдното",да се използва за лого на Министерството на Покаянието!

Добави коментар

Водещи новини