Галина Тонева: Готова съм да устоя на всякакъв натиск

  • 09 декември 2012 09:55

  • 2855
  • 1
Галина Тонева: Готова съм да устоя на всякакъв натиск
©

Прокурорът по делото САПАРД излъга най-нагло, че е съгласувал действията си с мен.

Това заяви по TV7 Галина Тонева, която е зам.-главен прокурор и кандидат за поста главен прокурор. Тя коментира прокурорската работа като цяло и скандалното дело САПАРД. Главният прокурор не може да избяга от ролята, която му отрежда конституцията и от политическия живот у нас, заяви Тонева. Категорично твърдя, че главния прокурор няма безгранична власт. Аз съм готова да се противопоставя на всякакъв натиск, независимо от къде идва, обеща тя. Работата на прокурора не е полицейска. Един прокурор трябва да осъществява контрола и да следи за законността при провеждането на полицейските акции. Трябва да се гледат реалните резултати при нашата работа, а те не са никак лоши, обясни Тонева.

Стойчо Ненков, който беше прокурор по делото САПАРД, излъга най-нагло и никога не е съгласувал с мен оттеглянето на протеста срещу оправдателните присъди, продължи Тонева. Никога не съм се занимавала по тези дела. В момента изготвяме протеста пред ВКС и мога да твърдя, че имаме основание за това. Не мога да говоря за корупция при Ненков. В момента тече разследване срещу него и докато то не приключи няма как да коментирам. Смея да твърдя, че прокуратурата не греши толкова често. Това внушение идва от няколко дела, които попадат най-често в обектива на медиите, завърши Тонева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.19 | 23:31

1
Защо да бъде обвинен Марио Николов? Той за това ли спонсорира БСП? Другаря Станишев като премиер лично ходи да благодари!!!

Добави коментар

Водещи новини