Куче-терапевт лекува малки пациенти

  • 07 декември 2012 19:00

  • 2499
  • 0
Куче-терапевт лекува малки пациенти
©

В астраханския рехабилитационен център "Корекция и развитие" се появи нов специалист – кучето терапевт Поема, което е от породата златист ретривър, съобщи БТВ.

Новият "доктор" вече има пациенти, съобщи пресслужбата на Министерството на социалното развитие и труда в Астраханска област. В занятията с терапия с кучета могат да се включат малки пациенти, страдащи от аутизъм, от детска и церебрална парализа, от забавено речево и психоречeво развитие, от синдрома на дефицита на вниманието и хиперактивност и още много други заболявания.

Специалистите отбелязват, че заниманията по канистерапия (лечение с участието на кучета) предвиждат близък тактилен и емоционален контакт на детето с животното и сериозно психологическо и физическо натоварване от страна на четириногото. Поради тази причина кучето терапевт е преминал през специална подготовка и тестове.

Поема е завършила курсове в московския кинологичен учебен център "Кучета в помощ на инвалидите". Сега новият терапевт е пълноправен "колега" на квалифицираните сътрудници на детския рехабилитационен център.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2499 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини