Нинова: За ГЕРБ приоритет са МВР и магистралите, не храната

  • 07 декември 2012 12:59

  • 1630
  • 5
Нинова: За ГЕРБ приоритет са МВР и магистралите, не храната
©

Каква политика за държавни помощи в областта на земеделието през 2013 г. ще приложите? Този въпрос към министъра на земеделието и храните отправи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, депутат от Коалиция за България. Питам ви, защото тези за 2012 година бяха пълен провал, аргументира се тя.

Министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на обяви, че земеделието е приоритетен сектор. Държавните помощи обаче не са универсален инструмент за подпомагане на земеделието, иначе това е оперативна помощ, която е несъвместима със европейското законодателство. Окончателните данни за осигуреното финансиране ще бъдат ясни през идната година, но те ще бъдат над обявените досега 50 милиона, коментира министърът.

По думите му, през следващата година ще продължават да действат настоящите схеми и ще се поддържа диалогът между администрацията и земеделците, за да може да се работи по-ефективно и да се постигат желаните резултати. Но секторът е пряко зависим от метеорологичните и климатичните условия. Затова политиката на държавна помощ на земеделието е фокусирана върху подпомагане на фермерите, допълни министърът. Работи се по подобряване на конкурентните позиции на сектора. Но има разлика между държавни доплащания, европейски субсидии и държавни помощи, уточни Найденов.

Срамежливо започвате да обяснявате на хората, че национални доплащания през следващата година не са нужни. Истината е, че няма да има. Какво не ви достигна, за да намерите пари и за тези пера? Когато видите натиск, реагирате с лъжи, лицемерие и обещания, които не се изпълняват, каза Нинова.

По думите на депутата от Коалиция за България, е очевидно, че секторът не е приоритетен за това правителство и не се инвестира в храната на хората. Най-важното за ГЕРБ са МВР и инфраструктура, т.е. магистрали. Да ви имам и политиката, заключи тя.

Последвайте канала на

1630 5

Коментари 5

Добави коментар
баба ти

2013.02.14 | 12:30

5
БЪЛГАРЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОПРАВЯ САМО АКО МЕТЕОРИТ УДАРИ ПАРЛАМЕНТА И УНИЩОЖИ ВСИЧКИ ТАМ КОИТО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ 23 ГОДИНИ ВЕЧЕ !!!!!
Милен

2013.02.14 | 12:29

3
А за БСП приоритет винаги е било джобовете им да преливат от пари, а народа кучета го яли.
balgarin

2013.02.14 | 12:30

4
милене -БСП са крали никой не отрича но народа си живееше по добре понеже крадените пари се въртяха тук -а твойте ГРОБаджии крадат като замаяни и изнасят парите навън-не се изказвай неподготвен моля те
balgarin

2013.02.14 | 12:29

2
правилно Нинова-ГРОБ освен МВР акции където разбиват на хората вратите и кражбата от строежа на магистрали-друго не ги интересува понеже от нищо друго не разбират
Гого

2013.02.14 | 12:29

1
Помощи се дават не на българските земеделци ,а се дават приоритетно на циганите-такава е повелята на ционистите за да бъде променен генофона на България и да бъде обявена за новата Обетована земя и съответно присвоена -няма народ -няма проблем,само мангали и герберасти -бивши комунисти и комсомолски секретари -справка -Борисов,Плевналиев и Цачева.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини