Лондон посрещна "Клетниците" (снимки)

  • 07 декември 2012 10:29

  • 3330
  • 0
Лондон посрещна "Клетниците" (снимки)
© Getty Images

В Лондон се състоя световната премиера на мюзикъла "Клетниците". Режисьор на лентата е Том Хупър. Това е неговата първа творба след изключително успешния "Речта на краля", който през 2010-та спечели четири награди "Оскар".

По случай световната премиера на "Клетниците" по червения килим минаха холивудските звезди Ан Хатауей, Хю Джакман, Ръсел Кроу и Аманда Сийфрид. Филмът е по популярния мюзикъл от 1980-та година. Оригиналната френска сценична версия по романа на Виктор Юго е поставена за първи път в Париж. Лондонската продукция, чиято премиера е през 1985 г., стана най-дълго играният мюзикъл в света.

В новата адаптация на "Клетниците" зрителите могат да се насладят на въплъщението на Хю Джакман в Жан Валжан. В лентата, режисирана от Том Хупър, Ан Хатауей се изявява като Фантин, а Ръсел Кроу е инспектор Жавер. Американската актриса Аманда Сийфрид, известна с участието си в мюзикъла "Мама миа", изпълнява ролята на Козет, а Хелена Бонъм Картър и Саша Барон Коен играят семейство Тенадрие, предаде БНТ.

За да се превъплъти в изтощената и отчаяна Фантин, Ан Хатауей е трябвало да отслабне с 11 килограма и да отреже косата си. Актрисата обаче заяви, че дълго време е мечтала за тази роля и е била готова на всичко, за да я получи.

"Все още свиквам с новата визия, чувствам се малко странно. Всичко се случи толкова бързо. Малко ме беше страх да го направя, но вече всичко е наред", казва Хатауей.

Режисьорът на "Клетниците" Том Хупър показа нестандартния поглед към продукцията. За първи път при заснемането на мюзикъл актьорите изпълняват на живо всички песни, вместо да ги записват предварително в студио. Зрителите могат да очакват лентата у нас през февруари догодина.

Последвайте канала на

3330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини