Спипаха крадците Весо Тревата и Пилето

  • 06 декември 2012 14:21

  • 2141
  • 2
Спипаха крадците Весо Тревата и Пилето
©

Във Второ районно управление са задържани четирима криминално проявени за поредна кражба на медни кабели, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 5 декември около 6 часа в полицията е получен сигнал, че четирима мъже крадат кабели в района на медицински център в Нови Искър. На място незабавно е изпратен автопатрул и след кратко преследване са задържани М.М./26г./ - Пилето, В.Л./26г./, В.Г./22г./- Весо Тревата от гр. Нови Искър и М.Л./19г./ от София. Установено е, че групата, предварително оборудвана с фазомер и макетно ножче успяла да подготви за отмъкване две рула 4-жилен меден кабел от кабелни шахти, собственост на поликлиниката. Кабелът служел за захранване с ток на болничното заведение. Преди деянието четиримата прекъснали електричеството на цялата сграда, с което създали реална опасност за живота и здравето на пациентите.

Оказало се, че и четиримата са с криминалистически регистрации. М.М. 18 пъти е регистриран за кражби, средна телесна повреда, унищожаване и повреждане, управление на МПС в нетрезво състояние. В.Л. е известен на полицията и осъждан за кражба. М.Л. е с 4 регистрации за грабежи и В.Г. - с 3 регистрации в полицията за кражби и 2 - за унищожаване и повреждане. В хода на разследването станало ясно, че няколко дена по-рано престъпната група опитала да открадне кабели на бул."Илиянци" в столицата. Групата се придвижвала из софийските улици с автомобил "Пежо 106", собственост на единият. Четиримата били задържани във Второ районно управление с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на М.М., В.Л. и М.Л. били повдигнати обвинения за престъпление по чл.195 от НК и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.17 | 08:18

2
спрели захранването на цяла болница - е това ако не е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, не знам кво е! ама сега ше ги обвинят в КРАЖБА, и утре пак ше са на улицата, волни и свободни....
Закривай държавата!!!

2013.04.17 | 08:18

1
18 пъти е регистриран за кражби, средна телесна повреда, унищожаване и повреждане - Съдебната система работи а? Няма ли кой да ни приватизира цялата държава, то се е видяло че не ставаме за нищо.

Добави коментар

Водещи новини