Асистентка пробила в науката с труд "Бельото като дискурс"

  • 06 декември 2012 07:52

  • 5600
  • 1
Асистентка пробила в науката с труд "Бельото като дискурс"
©

Протестът на учените не е политически, обвиненията на министър Сергей Игнатов за това са безсмислени. Ние нямаме нищо общо с Мирослава Кортенска. Това каза пред БТВ доц Христо Димов от Физическия факултет.

Една от главните асистентки на шефа на фонда Рангел Гюров Ралица Миткова е получила 199 000 лв, а негов съавтор 480 000 лв., разкри Димов. Най-любопитния случай е свързан с гл. асистент Вероника Виткова-Азарова от името на "Азаров" ООД 260 000 лв. за изследване на музейните площи. Тя има труд изследващ бельото като дискурс, което е било повод за получаване на финансиране. СУ „Св. Климент Охридски“ е спечелил 3 проекта, а НБУ, откъдето идва Сергей Игнатов има 6-7 проекта.

Според гл. асистент от Физическия факултет Гергана Герова във фонд „Научни изследвания“ няма никаква прозрачност. През 2011 г. двама колеги печелят конкурс, а две години по-късно отчетът на Андон Рангелов и Венелин Кожухаров не е одобрен, разкри тя. Тя даде пример и с проект, по който тя е кандидатствала в чужбина. Осем души от комисия, която оценява проектите дават своите препоръки и се дава на учения. Това обаче в България не се случва, каза Герова. Има 343 официални рецензенти. Абсурдното е, че има хора, които дори не знаят, че са правили рецензии, аз познавам трима колеги, които разбраха от медиите, че са "писали" рецензии, заяви Герова.

Последвайте канала на

Novini.bg
5600 1

Коментари 1

Добави коментар
pich

2012.12.10 | 18:50

1
NE E AMA DRUG PAT MRASNI KOMUNISTI

Добави коментар

Водещи новини