Отложиха делото срещу наркотрафиканта, фен на Борисов и Цветанов

  • 05 декември 2012 16:25

  • 1504
  • 0
Отложиха делото срещу наркотрафиканта, фен на Борисов и Цветанов
©

В окръжния съд Хасково днес беше поредното заседание срещу Тургай Юсеин и още двама, които са подсъдими за трафик на хероин за близо 3 млн. лв. Процесът обаче бе отложен заради искания за разпит на нови свидетели.

Той отрича да е украсил колата си с ликовете на Борисов и Цветанов, за да се опита да повлияе по някакъв начин на делото. Твърди, че го е направил, защото Борисов и Цветанов са много добри политици. Потвърди, че синът му е бил кандидат за кмет на родното им село в Кърджалийско, подкрепен от ГЕРБ. Това, както и снимките на Борисов и Цветанов върху голф-а нямали нищо общо с делото, според Юсеин.

Фактът, че облепената кола е станала публично толкова известна, било дело на опозицията, която иска да компрометира премиерa и вицепремиерa, че имат връзка с подсъдими за трафик на дрога, твърди Юсеин.

Попитан дали има други автомобили за украсяване, Юсеин отвърна, че няма, но ще си купи нова кола, ще облепи и нея. Същото щял да направи и с цялата си къща.

Припомняме, че през лятото на 2009 година Юсеин е заловен на пункта Капитан Андреево с 69 пакета хероин, скрити под предните седалки на лек автомобил "Ситроен". С него пътува интимната му приятелка Вероника - тогава на 18 години. Наркотикът, идващ от Турция, е бил предназначен за Западна Европа. Юсеин е мулето, другите подсъдими, са Фикрет Какасул от Асеновград, който е отговорял за пренатоварването на наркотиците, и Хюсеф Актуна от Турция. Той е обявен за общодържавно издирване, като няма данни да е напускал пределите на страната. Той ще бъде съден задочно. Фикрет Какасул по непотвърдена информация работи за сочения за наркобос Христофорос Аманатидис - Таки, обявен за международно издирване, пише 24 часа. При реализирането на акцията по разбиването на канала, Какасул се опита да избяга от полицаите с джип БМВ, но след кратко преследване беше заловен.

Последвайте канала на

1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини