Едва една трета от депото в Кърджали е построено

  • 04 декември 2012 16:28

  • 1126
  • 0
Едва една трета от депото в Кърджали е построено
©

Едва 29 процента от заложените в допълнението към договора дейности са изпълнени по изграждането на Регионалния център за управление на отпадъците в Кърджали. Тази информация бе огласена днес на проведения в родопския град Регионален съвет за развитие на Южен централен район. Според информация на МОСВ, изнесена от Апостол Милев - началник отдел „Изпълнение на проекти", финансовото изпълнение по договора по ИСПА е 49 процента.

Стана ясно, че според Адендум № 1, подписан към договора, дейностите по изпълнение на проекта трябва да приключат през април следващата година. Въпреки кратките срокове и оставащата много работа, експертите от МОСВ изразиха убеденост, че проекта ще бъде изпълнен в срок.

По думите на Апостол Милев в процес на изграждане е сградата на КПП, общинския пункт за разделно събиране на отпадъците и административната сграда. В претоварните станции в Ардино и в Ивайловград работите по изгребване на отпадъците и транспортирането им до депо Кърджали са приключили. При претоварна станция са извършени земно изкупните работи и подравняването на площадките. Строителните дейности по изграждане на претоварните станции в Джебел, Момчилград и Черноочене са прекратени поради решение за оптимизация на проекта. Самата оптимизация предвижда още замяна на административните сгради на оставащите пречиствателни станции с готови офис контейнери, изваждане на инсталациите за сортиране и компостиране и отпадане на част от контейнерите за разделно събиране.

Оптимизирания проект трябва да бъде приключен до 18 април 2013 година според допълнението към договора по ИСПА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1126 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини