Депутат напусна СДС

  • 04 декември 2012 13:43

  • 916
  • 0
Депутат напусна СДС
©

Депутатът от Синята коалиция д-р Цветан Костов напусна СДС и председателския пост на общинската структура на партията в Плевен.

Това свое решение той съобщи днес на пресконференция. Костов заяви, че предприема тази стъпка заради дълбоко несъгласие с националното ръководство на СДС, което било превърнало партията от комунистически тип - да се търси врага с партиен билет. Не желая да участвам в сценарий, писан от управляващата партия, който води до ликвидиране на автентичната десница, каза д-р Костов. Според него "повече от 3 години всяка законодателна и реформаторска инициатива на Синята коалиция в парламента е била блокирана от управляващото мнозинство".

ГЕРБ се отнасят с нас надменно и игнорираха десницата, добави д-р Костов. Той бе категоричен, че повече няма да бъде член на никоя партия, защото смята, че "един живот стига за една партия". Аз съм от учредителите на съюз "Единство" и вярвам, че той може да прерасне в значимо гражданско сдружение, допълни депутатът. "Цялото общинско ръководство на СДС в Плевен, с изключение на един, също напусна партията. На събрание снощи последваха оставки и на председатели на клубове", добави секретарят на организацията Стефан Ганев. Той уточни, че също ще напусне, но ще работи до следващата общинска конференция, насрочена за 9 февруари. Всички, които излизаме от СДС, не сме призовавали останалите да направят същото, каза той.

Единственият от ръководството на СДС в Плевен, който не изоставя организацията - Пепо Петков каза, че "националните ръководства идват и си отиват, но партията остава". Той е убеден, че "СДС никога няма да бъде погребана, защото синята идея има симпатизанти". Надява се, че ще има нов прилив на енергия в СДС. Вярва, че може да се постигне движение в правилната посока - към единна автентична десница в България.

Последвайте канала на

БТА
916 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини