Шефът на лекарите: Българките правят безразборен секс, затова нямат деца

  • 03 декември 2012 08:07

  • 3952
  • 2
Шефът на лекарите: Българките правят безразборен секс, затова нямат деца
©

Жени с репродуктивни проблеми поискаха шефът на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов да подаде оставка, тъй като негово интервю ги обидило дълбоко, пише Труд.

Безразборните полови контакти и лошата лична хигиена са сред важните причини за репродуктивните проблеми на българките, обяви в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия шефът д-р Цветан Райчинов. Поводът - предложението на депутата от "Синята коалиция" Ваньо Шарков, прието на първо четене в парламента, пациент или негов близък, ударил доктор, да лежи до 15 години в затвор.

Изказването си д-р Райчинов направи в отговор на твърдението в студиото, че понякога лекарите дори убиват пациентите си, но наказанията за тях са далеч по-леки. Сред примерите за чести лекарски грешки, които бяха посочени, бе и стерилитетът при жени след лекарска намеса.

"Не хвърляйте обвинения, без да имате нито една цифра. Аз съм гинеколог, мога да ви кажа колко българки не могат да имат дете заради елементарната хигиена и да стигнем до всичките болести, които прекарват вследствие на по-разпуснатия си начин на живот", каза Райчинов. На въпрос защо тогава ромите имат по 7-8 деца, шефът на БЛС отговори: "При ромите разпуснат живот почти няма."

От сдружение "Зачатие" - организация на пациентите с репродуктивни проблеми поискаха оставката му, както и да се извини за "обидното си твърдение", с което засегнал 270 000 бездетни двойки у нас.

Пред "Труд" д-р Райчинов заяви: "Имах предвид сексуална, а не хигиена в смисъл на чистота. Действително промискуитетът при българките е много по-разпространен, отколкото при жените от другите етноси. Когато контактите не са подбрани и не са с предпазни средства, рискът от инфекции и след това като последствие - безплодие, е доста по-чест. Но това е една от причините. Не съм искал да засегна безплодните жени у нас."

Последвайте канала на

Novini.bg
3952 2

Коментари 2

Добави коментар
мръсница

2016.09.15 | 16:18

2
В 50% от случаите се оказва, че причината за стерилитет дори не е при жената, а поради мъжки фактор. Дори на фона на доказаният мъжки стерилитет, който обхваща 50% от случаите на стерилитет при двойките, а във възрастовата граница до 30 години това е 60% от двойките, твърдението ви че промискуитетът е главната причина за стерилитет е нелепо, невежо и изключително обидно за такива като мен, които са се преборили с мъжкия фактор. Не се нарича хигиена за това, което говорите докторе, нарича се превенция и профилактика! Не е нужно да съм к*рва за да претърпя поражения на тръбите си заради отложено лечение на хламидия. Причината ниската здравна култура и нулева профилактика от страна на държавата и институциите, една от представителни такива е и БЛС, на която г-н Райчинов е председател. Но по-лесно е да наречеш пациентските си к*рви, нали, вместо да се предприеме нещо по въпроса за превенцията и профилактиката на репродуктивните заболявания.
Ани

2016.08.29 | 17:55

1
Българките водят безраборен полов живот и нелечението на инфекции води до стерилитет.Не е нормално една жена на 25 години да има 200 гаджета и да после всичко да е наред.Тук не говорим само за обмяна на болести и вируси,а също за обмяна на ДНК.Внимавайте с кого си лягате.Всички тези ракове от това се получават.

Добави коментар

Водещи новини