Такситата в София искат спирките за стоянки

  • 02 декември 2012 15:41

  • 977
  • 0
Такситата в София искат спирките за стоянки
© Булфото

От 22 ч вечерта до 6 ч сутринта всички спирки на градския транспорт да могат да се ползват като стоянки за таксита. Това е едно от предложенията на "Съюз такси", внесени в Столичната община и парламентарната комисия по транспорт и телекомуникации, съобщи "Труд".

Мотивът им е, че по това време автобуси почти не се движат и че няма да се затруднява общественият транспорт, а в същото време ще се създаде удобство за клиентите. Друга идея на "бакшишите" е боклукчийските камиони да прибират кофите само нощем и да не затрудняват движението през деня. Сметоизвозващите коли са огромен проблем за преминаването на малките улички и е необходимо този въпрос да намери решение, категоричен е председателят на "Съюз такси" Кирил Ризов.

Организацията иска още да има 24-часова гореща телефонна линия, на която шофьорите да могат да подават сигнали за дупки по пътя, липсващи знаци и т.н.

Основното искане на бранша е да бъде разрешено паркирането на тротоарите, като за пешеходците бъде отделена неприкосновена зона - до 1,20 метра. Според тях най-добрият модел за паркиране е под ъгъл от 45 градуса. По този начин на мястото, на което спират две коли, можело да се съберат три автомобила. Освен това таксиджиите смятат, че всички кръстовища в столицата трябва да минат на две нива по примера на новооткритото съоръжение до Телевизионната кула. Пътеките тип зебра трябвало да бъдат заменени от надлези и подлези, тъй като сега се създавали предпоставки за тежки катастрофи, смятат от "Съюз такси".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
977 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини