Нона Караджова направи първа копка на водния цикъл на Козлодуй

  • 30 ноември 2012 15:39

  • 921
  • 0
Нона Караджова направи първа копка на водния цикъл на Козлодуй
©

Министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко даде символично начало на строителството по първия етап от интегрирания проект за водния цикъл на Козлодуй заедно с кмета на общината Румен Маноев и представител на фирмата-изпълнител.

Общата стойност на първия етап от проекта е 25 673 442 лева, от които близо 19 милиона са от европейските фондове, а останалите съфинансиране от държавния и общинския бюджети. Предвижда се по проекта да бъдат подменени и доизградени повече от 10 километра канализация и положени над 9 километра водопроводни тръби, като ще бъдат включени 2000 нови потребители на услугата "водоснабдяване и канализация" /В и К/. По проекта ще бъде довършено изграждането на градска пречиствателна станция, доставено оборудване за нея, в което ще се преустанови заустването на отпадни води направо в река Дунав. Проектът трябва да бъде завършен до 2015 година.

Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко допълни, че подмяната и изграждането на В и К-инфраструктурата на града е стратегическа инвестиция за 40 години напред, с безспорен екологичен ефект за река Дунав, със социално и икономическо значение за местното население. Караджова посочи, че в българското поречие на Дунав още три града- Никопол, Тутракан и Силистра изпълняват проекти във водния сектор за общо 145 милиона лева. Това е нашият принос към европейските усилия за връщането и запазването на екологичното равновесие на реката, подчерта тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
921 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини