Хванаха бракониери в Шумен

  • 30 ноември 2012 14:44

  • 1792
  • 1
Хванаха бракониери в Шумен
© ИАРА

Група бракониери от Шумен, действащи в Североизточна България бяха заловени при съвместна акция на ИАРА и полицията, информират от пресцентъра на Агенцията.

Специализираната мобилна група и инспектори от ИАРА-Шумен в рамките на няколко дни са проследявали бракониерите. Групата ползвала различни автомобили, маршрути и язовири за бракониерските си набези най-вече в Търговищки район, а продажбата на риба става във Варна и Шумен.

Вчера групата е засечена на язовир "Ястребино", докато вади бракониерски мрежи с улов и ги товари в джип. Бракониерите дс проследени и със съдействието на шуменската полиция са хванати. Залавянето им става, след като на кръстовището за кв. "Дивдядово" в Шумен по пътя за Варна, полицейски патрул спира джипа „Нисан" за проверка.

На 44-годишен шуменец е съставен акт по Закона за рибарството и аквакултурите, а останалите 3 души са призовани в полицията за установяване на самоличността им и в последствие за съставяне на актове.

От групата са иззети 9 мрежи с обща дължина 600 метра. Уловената, близо 40 кг. риба и 1,5 кг. раци са иззети и дарени на Православен храм "Св. Апостоли Петър и Павел" във Велики Преслав.

Последвайте канала на

1792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
shopa

2014.03.17 | 09:43

1
vzeha mi dartia huiiiiiiiiii

Добави коментар

Водещи новини