Московски: Има трима кандидати за приватизацията на "БДЖ Товарни превози"

  • 30 ноември 2012 13:38

  • 1014
  • 0
Московски: Има трима кандидати за приватизацията на "БДЖ Товарни превози"
©

За момента Агенцията за приватизация потвърждава за трима кандидати за приватизацията на „БДЖ - Товарни превози”. Кандидатите са фирми от Чехия, Румъния и инвеститор през "Ситибанк", съобщи пред журналисти в парламента министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

„Основно със средствата от приватизацията на „Товарни превози” ще се плаща към кредиторите и облигационерите. За момента плащаме 1 млн. евро на месец от собствени средства на дружеството, което е недостатъчно”, заяви министърът.

По повод Оперативна програма „Транспорт” Московски заяви, че в началото на мандата на ГЕРБ през август 2009 г. той като зам.-министър по транспорта тогава е заварил 11% договореност по програмата, а разплатени са били под 1%. В момента има 97% договореност, а са разплатени 35%. Имаме право да разплащаме до 2015 г., заяви Московски. „От БСП нямат основание да се оправдават, че 2007 г. са стартирали, защото преди 2007 г. от техническа помощ на предприсъединителната програма ИСПА са имали изключително огромен бюджет да си подготвят проектите за 2007 г.”, уточни Московски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1014 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини