Плевнелиев не иска право на повторно вето при избора на главен прокурор

  • 30 ноември 2012 12:18

  • 588
  • 0
Плевнелиев не иска право на повторно вето при избора на главен прокурор
© Булфото

В отговор на въпрос дали възприема идеята да получи възможност на повторно вето при избора на главен прокурор президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че не би повдигнал дебат за промени в Конституцията.

„За мен не е необходимо да искам поправки в Конституцията. Тя работи добре, балансирана е, и защитава всички интереси на институциите. Затова не бих повдигнал подобен дебат”, посочи Плевнелиев.

По повод предложение на вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на за отмяна на наказанието „доживотен затвор без право на замяна”, Плевнелиев каза, че има нужда от дебат по темата и да се чуят повече аргументи. Президентът каза, че промените в закона предстоят. В парламента ще се чуят съответните дебати. Според него логиката казва, че един човек, който може да е обвинен и в най-тежкото престъпление, и да е получил най-тежкото наказание, би могъл след това да получи шанс да се поправи, и с хода на времето, да получи по-снизходителна присъда.

За мен е много важно в нашата държава нещата да се случват, не, защото един или двама са ги пожелали, а защото институциите и обществото са се обединили и заедно са намерили решение, каза президентът. По думите му президентът като крайна институция в държавата, е длъжен да изчака да минат всички дебати, за да може да оцени най-добрите от тях. Искам да дам шанс и платформа на много гласове да бъдат чути, каза той. Президентът обясни, че се въздържа от позиция по темата и не е нито за, нито против.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
588 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини