Разбиха група, точили баномати в Доминика, Филипините, Тайланд

  • 30 ноември 2012 11:22

  • 2147
  • 2
Разбиха група, точили баномати в Доминика, Филипините, Тайланд
©

Разкрита е престъпна група, която чрез скимиращи устройва незаконно теглила пари от банкомати във Филипините, Доминикана, Тайланд и други страни. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

При полицейската операция са задържани шестима души. Работата по случая започнала след сигнал, постъпил в отдел „Криминална полиция” на ГД „Национална полиция”. Според информацията престъпна група, ръководена от 43-годишния пловдивчанин Д.Х., подсигурявала устройства за снемане на информация от банкомати за незаконно теглене на пари. Групата е наблюдавана в продължение на месец.

В хода на разследването са събрани данни, че действала на територията на Западна Европа и в страни като Филипините, Доминиканската република, Тайланд и други. Подготвените устройства и технически средства за снемане на информацията от банкомати били пригодени за използване в съответната страната. Те се съхранявали в жилището на Д.Х. в столичния квартал „Надежда”. По данни до момента, пловдивчанинът изградил стройна схема с ясно разпределени задължения в групата – едни набирали информация от АТМ устройствата, други изработвали белите пластики, трети били в ролята на „мулета“ – пътували в чужбина и теглели парите.

Планираната полицейска операция е реализирана от служители на Главна дирекция „Национална полиция” и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адрес в ж.к. „Надежда” са задържани петима мъже и една жена - Д.Х. на 43 години, Б.М. на 39 години, 32-годишният Д.К., Д.К. на 29 години, К.К. на 22 години и 37-годишната С.Г.
При извършените обиски и претърсвания са намерени и иззети четири скимиращи устройства, две технически устройства тип „уста” за сваляне на информация от банкомати, 15 кабела с преходници, шест мобилни апарата, 10 SIM карти, 10 държача за SIM карти, 10 банкови карти, пакетче с бяло прахообразно вещество, множество инструменти за интервенция на АТМ устройства. Назначени са експертизи.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

2147 2

Коментари 2

Добави коментар
Anonimen

2012.11.30 | 13:20

1
Оправете си заглавието -"БАНОМАТИ => БАНКОМАТИ"
БАЙ ШИЛЕ

2012.11.30 | 13:20

2
Авторката кака Видка е отишла до кафиету и кът са върни шъ гу упрай

Добави коментар

Водещи новини