EVN на съд

  • 29 ноември 2012 15:17

  • 1145
  • 0
EVN на съд
©

Семейство от град Каблешково заведе дело срещу електроразпределителното дружество EVN. Причината е сметка от близо 1 000 лева за два месеца, която се наложило да платят. Въпреки обжалването на сумата, дружеството спряло тока на семейство Петрови, докато не си получило парите, предаде БНТ.

Проблемите на Анета и Диан Петрови с енергото започнали, когато петчленното семейство получило нереално ниска сметка за ток миналата година. Те веднага сигнализирали в EVN.

През летните месеци юли и август се получиха сметки от порядъка на лев и 18 ст., което беше причината да сигнализираме за нередност, разказва Анета.

Вместо благодарност за коректността, Петрови получили изравнителна сметка от 924 лв. за двата летни месеца, когато бил отчетен ниският разход на енергия.

За семейство като нашето, което плаща от порядъка на 70 - 80 лв. месечно сметки, тази от 900 лева си е годишното ни потребление, коментира Петрова.

Те не повярвали, че сметката за два месеца може да е толкова голяма, защото използват и алтернативни източници на енергия в цялата
къща. Не получили и адекватен отговор на въпроса как точно е изчислено потреблението на ток.

Има някакви техни таблици, по които изчисляват някакви проценти, но е много сложно за обикновен човек да разбере как точно е изчислено, каза Диан Петров.

Според EVN електромерът бил манипулиран, за да отчита по-малко енергия. Петрови обаче ни показаха, че устройството се намира на улицата, отключено е, въпреки че задължение на дружеството е да ограничи достъпа до електрическите табла. От дружеството обясниха, че корекцията на сметката е направена според установен в Общите условия способ, чрез който се отстраняват последиците от неправомерно използване на електроенергия.

Семейство Петрови обаче са решени да търсят правата си в съда.

Последвайте канала на

1145 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини