Плевнелиев: Политиците си научиха уроците

  • 29 ноември 2012 14:27

  • 1827
  • 9
Плевнелиев: Политиците си научиха уроците
©

"Важно е новоизбраният патриарх да работи за интеграция и за успеха на българската църква по света", каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти след среща с Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей в сградата на Вселенската патриаршия в Истанбул.

„Това беше среща, в която почетохме паметта на нашия достоен патриарх Максим, неговото дело за силна църква, за обединена църква и за преход от едни тежки времена в миналото – времена на комунизъм, в бъдещето на българската църква - силна единна, обединена и част от голямото семейство на европейските църкви”, каза президентът.

Той посочи, че православието на това свещено място – Вселенската патриаршия, и останали религии, трябва да се събират и да се работи за интеграция, тъй като не просто само България и Турция, а вече и светът е малък. Президентът Росен Плевнелиев каза, че е изключително благодарен на патриарха.

„Българските политици са си научили уроците, че те няма да се бъркат в работата на църквата, че ще работят за силна, обединена, единна”, каза държавният глава. Той подчерта, че е важно Синодът на Българската православна църква да бъде оставен да вземе своите мъдри и важни решения.

„Пожелаваме си умни и мъдри решения. Светът е заедно с нас. Изключително съм благодарен на Вселенския патриарх, на всички, които подкрепят България и аз съм сигурен, че до края на февруари месец решенията, които ще се вземат в София и специално от Светия синод ще имат много голямо значение за бъдещето. Това ще бъде нашата църква”, посочи Плевнелиев.

Този период на трансформация трябва да приключи – достойни, единни, силни. Това ни е важно. Така, както семейството в България трябва да е силно и има своите функции, така и църквата – нашите общи стойности и нашето общо бъдеще зависят от това – не само да работим за икономическо развитие, но и за духовното развитие на нацията, каза още държавният глава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1827 9

Коментари 9

Добави коментар
Chicho Tomo

2012.11.30 | 17:25

9
Plevnq, ne si vinoven ti,che si se rodil glupav i tap, loshoto e che niama izgledi pone malko da poumneesh, ne se otchaivai, prdaljavai da razsmivash dori afrikancite ot Kongo...
nemane

2012.11.29 | 22:20

8
Колкото по често ходите до анадола толкоз по тъпи става те и по хлабави отзад. Придобити те навици, трудно се променят.

2012.11.29 | 22:20

7
Плевня, ти си ужасно тъпа личност! Плюя си в сурата, че се излъгах да гласувам за теб! От първия си ден като Президент работиш против България! Как ще одобряваш интегрирането в ЕС на тия, които са ни мачкали 500 години бе, глупак? Не виждаш ли, че в тяхната държава отново се надигат нео - османски движения. Те си искат Османската империя, ти част от ЕС искаш да ги правиш! Да си гният в Анадола тия примати!
тинка

2012.11.29 | 22:20

6
Нито Плевнелиев си е научил урока, нито политиците . Плевнелиев не става за президент , защото е прекалено мека Мария
гинка

2012.11.29 | 22:20

5
След народният съд ще се види какво са научили и какво са откраднали!!
роско е палячо

2012.11.29 | 22:20

4
Какво са си научили бе Роско, единственото нещо което са научили е как да грабят държавата ама то не е от вчер или днес, те си го знаят отдавна.Друг е въпроса, че ти като президент освен да се правиш на клоун за друго не ставаш.
Nela

2012.11.29 | 22:20

3
Не са,господин Президент!И след 200 години няма да са си научили уроците...затова сме толкова жалки.

2012.11.29 | 22:20

2
Още от зимата може срещу герберастите да почне ОПЕРАЦИЯ "ЕНИЧАРИТЕ"!!!1997г. ще ви се стори като нискобюджетен екшън пе дерасти герберастки!
dragan

2012.11.29 | 19:44

1
Vsi4ki semitski religii van ot Balgaria-hristianstvo,isliam i iudaizam.Slava na Tangra-bogat koito e dal na balgarite maje ,jeni i veli4ie. Hristianstvoto dade edni ovce ,koito biaha i izklani. Vie si napravete izbora kakvo iskate da ste -....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини