До 15 г. затвор за бит лекар

  • 29 ноември 2012 06:14

  • 1110
  • 2
До 15 г. затвор за бит лекар
©

От трети опит депутатът от "Синята коалиция" Ваньо Шарков успя да вкара в дневния ред на парламента промяна в Наказателния кодекс, която криминализира с изричен текст побоя над лекари, докато си вършат работата. От една до 15 години затвор в зависимост от тежестта на телесната повреда ще получи всеки, посегнал на медик, пише "Труд".

Специални разпоредби има и за полицаи, прокурори, съдебни изпълнители, лесничеи, данъчни, митничари и др. Здравната комисия, министерството и лекарският съюз подкрепят идеята. "Против" обсъждането обаче бе шефката на правната комисия и зам.-председателка на ПГ на ГЕРБ Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после.

Тя поиска прегласуване, но депутати от ГЕРБ, десницата и независими дадоха вот в подкрепа на дебатите по законопроекта. Те ще са първа точка в работата на Народното събрание тази сутрин. Опозицията пък бурно аплодира "бламирането" на Фидосова.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата не е намерила данни за извършено престъпление от общ характер заради поскъпналите м.г. с до 400% лекарства, плащани от касата. Тя бе сезирана от "Синята коалиция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1110 2

Коментари 2

Добави коментар
ЕХО

2012.11.29 | 13:30

1
най после откриха топлата вода до колкото знам лекарите се водят военезирани тоес винаги са на повикване във войската така че какъв закон трябва това все едно да нападнеш военен има нещо неясно във наште закони

2012.11.29 | 13:35

2
нека да има най-накрая ма да се спазва закона а не да е бошлав работа обаче точно в същия този ред да има и затвор за невежи лекари които просто ей така застрашават живота на хората защото в България всеки ми стана лекар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини