1 г. и 5 м. за измамник продал чужд апартамент

  • 28 ноември 2012 16:09

  • 1125
  • 2
1 г. и 5 м. за измамник продал чужд апартамент
©

Година и 5 месеца затвор при първоначален строг режим е присъдата, която 46-годишен жител на добричко село получи за документна измама в големи размери, съобщиха от пресслужбата на Районния съд. Присъдата съдът наложи след постигнато в съдебна зала споразумение.

Мъжът с инициали Д.Д. бе признат за виновен в това, че в периода 16-30 юни 2010 г., чрез използване на преправен документ - лична карта на чуждо име, получил без правно основание чуждо движимо имущество - левовата равностойност на 34 000 евро от варненска гражданка.

По-рано същия месец подсъдимият публикувал в интернет обява за продажба на апартамент, собственост на друг човек. С посредничеството на агенция за недвижими имоти жилището било показано на жена от Варна, която проявила интерес към имота. На 16 юни в офиса на агенцията се стигнало до сключване на предварителен договор и даване на капаро, като подсъдимият се представил за собственик на апартамента и показал преправена лична карта със своя снимка и с данните на истинския собственик.

На 30 юни пред нотариус била изповядана окончателната сделка между купувачката и подсъдимия, отново представящ се за собственик с преправената лична карта. Тогава пострадалата жена заплатила в брой останалата част от продажната цена на апартамента, а подсъдимият й предал ключове, твърдейки че са за същия апартамент.

Измамата е извършено от 46-годишния мъж при продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени на пострадалата жена.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Novini.bg
1125 2

Коментари 2

Добави коментар
ton40

2013.01.16 | 19:04

2
e mnogo sa mu dali.na ivan nedjalkov-kravata ot dobri4 za imot s blizo 3-4 pyti po visoka cena mu dadaha 1 god. i polovina uslovna prisada. sme6na dargava. kon za koko6ka.
TERMINATOR

2013.01.16 | 19:03

1
На такива като им дават малки присъди има лесно бре - решават се нещата по "другия" начин. Ама после аз ще стана лошия. Такъв ако ми попадне в ръцете така ще го обработя че изобщо няма втори път да си помисли да прави подобно нещо, а освен това ще е инвалид първа категория, ще е един жив труп в инвалидна количка, а може би няма и да жив..... Другия вариант е щом като е малка присъдата, да имаш някой друг лев да платиш на надзирателите в затвора да му стъжнят живота там до такава степен, че да влезе в лудницата и от него да не стане повече човек, или да го принудят да се самоубие. Такива ей това заслужават. Ако зависи от мен - отварям урановите мини, и ще има много работна ръка от лихвари, чси-та, измамници и всякак подобна паплач които ги мързи да работят, а живеят от измами и заради тях остават хора на улицата, и ще има по евтин ток.

Добави коментар

Водещи новини