Фандъкова: Колоездачите имат право

  • 28 ноември 2012 15:26

  • 789
  • 0
Фандъкова: Колоездачите имат право
©

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска съобщи, че е възложила на заместник-кмета по транспорт да се срещне с представители на „Велоеволюция”, за да обсъдят по какъв начин да бъде очертана велоалеята на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, така че да бъде функционална. Това каза пред журналисти днес кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Според протестиращи - при реконструкцията на кръстовището на ремонтирания бул. Драган Цанков и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” съществуващата велоалея е „зачеркната”. „Това е всъщност една малка отсечка. Знаете, че досега не я е имало - това е велоалеята по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” при пресичането на моста. Тъй като там не е очертана, хората с право са повдигнали въпроса”, каза Фандъкова.

Кръстовището на бул. „Иван Гешов” и ул. „Георги Софийски” също ще приключи предсрочно, каза Фандъкова. „То трябваше да бъде готово през февруари. Изпълнителите там са обещали до края на декември да бъде готово. Нещата вървят в срок. Там се поставят и шумоизолиращи елементи, а ще се изградят и естетични шумоизолиращо стени”, каза още Фандъкова. За новото кръстовище на две нива, тя отбеляза, че ефектите вече са видими. „Тук имаме доказани ефекти – над 50% намаляване на вредните емисии, защото – край с формирането на автомобилите на това кръстовище, където всички знаем колко беше натоварено”, каза столичният кмет.

Последвайте канала на

789 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини