Унищожават близо 11 млн. къса цигари без бандерол

  • 28 ноември 2012 13:10

  • 637
  • 0
Унищожават близо 11 млн. къса цигари без бандерол
© Getty Images/Guliver

Започна четвъртата за този месец организирана от Митница Свиленград процедура по унищожаване на контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

В пещите на циментовия завод “Холсим България” във врачанското село Бели извор днес ще бъдат изгорени 10 712 400 къса контрабандни цигари, задържани от митническите служители. Цигарите са от различни марки. Акцията е пета за тази година, като общото количество на изгорените цигари надхвърля 50 милиона къса.

1460 кутии цигари без бандерол задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево в два последователни дни. При първия случай 760 кутии цигари и 5 килограма тютюн за пушене са открити в личния багаж на Ю.А., български гражданин, на 48 години, пътуващ с автобус по редовната линия Турция – България. На следващия ден отново 700 кутии цигари са открити в личния багаж на жена, пътуваща с лек автомобил идващ от Турция. По време на митническата проверка Ж.А., на 33 години, се опитала да скрие четирите си чанти с цигари зад всяка една от гумите на лекия автомобил. Преди това в желанието си на всяка цена да избегне конфискацията на цигарите, жената и нейните спътници, надлежно декларирали само закупените от Истанбул 40 чифта спортни обувки и 150 парфюма, които обаче също са иззети от митническите органи за нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

Контрабандните цигари са от три различни марки.

Срещу нарушителите са образувани досъдебни производства от митническите разследващи инспектори при митница Свиленград.

Последвайте канала на

637 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини