7 – годишна лекува левкемия с марихуана

  • 27 ноември 2012 14:32

  • 2740
  • 1
7 – годишна лекува левкемия с марихуана
©

Микейла Комсток от щата Орегон е болна от левкемия, а нейната майка й дава един грам медицинска марихуана, за да може 7-годишното момиче да преживее последиците от химиотерапията.

Лечението с лекия наркотик обаче предизвика остра полемика между майката Ерин Пърчейз и бащата Джеси, който твърди, че канабисът ще окаже вредно влияние върху детето, пише в. Хъфтингтън пост. Микейла, диагностицирана с опасното заболяване преди година, е най-малката пациентка, която използва марихуана за медицински цели. Тя е и едно от 50-те деца в щата, лекувани с канабис.

И докато този тип терапия среща съпротива на много американци, Смелата Микейла, както се нарича момиченцето, посочва, че лечението й помага да премине през болките, загубата на апетит и неврозата.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2740 1

Коментари 1

Добави коментар
Евала

2012.12.08 | 19:02

1
Незнам колко десетилетия трябва да минат за да се преосмисли реалнотовъздеиствие на марихуаната по света. А за в България няма да е по мое време. Тука винаги сме с половин век назад. Не говорим за тъпачетата които и с прах за пране пак ще си останат тъпачета.

Добави коментар

Водещи новини