По - големи стипендии за учениците от школата с национално значение

  • 27 ноември 2012 06:22

  • 1024
  • 1
По - големи стипендии за учениците от школата с национално значение
©

Учениците от школата с национално значение ще вземат по-големи стипендии. Това предвижда новият закон за училищно образование.

„Една гимназия, едно училище, което е с национално значение, би трябвало да се радва на по-различно отношение от страна на държавата, а не само в наименованието си да съдържа думичката „национално”, коментира зам.-министърът на образованието Милена Дамянова, информира в. "Монитор".

Тя уточни, че списъкът с училищата, които имат национално значение, ще бъде преразгледан и вероятно разширен. Новият закон предвижда професионалните гимназии да бъдат три вида – общински, държавни и национални.

Учениците от бившите техникуми пък ще могат да се явяват на втора матура по предмета, в който профилират, припомни още Дамянова. „Ако предложението бъде прието, то ще стане факт за дванадесетокласниците през 2013/2014 г., след влизане на закона в сила”, уточни Дамянова. В момента учениците от професионалните гимназии държат изпит по професията си като трети зрелостен изпит по желание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1024 1

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2012.11.28 | 21:40

1
децата на вождовете от малки трябва да се научат да паразитират

Добави коментар

Водещи новини