Петър Мутафчиев с куп въпроси към управляващите

  • 26 ноември 2012 15:54

  • 921
  • 1
Петър Мутафчиев с куп въпроси към управляващите
©

Има ли проблем по новооткрития през юли скоростен ж.п. път Пловдив – Свиленград и налага ли се ограничаване на скоростта в някои части от него. Този въпрос ще зададе към министъра на транспорта Петър Мутафчиев, народен представител от Коалиция за България.

Как е даден АКТ 16 при откриването или това е била поредната ПР акция на управляващите, в която не е отчетено, че фирмата изпълнител не е изработила качествено някой от надлезите и сега се налага намаляване на скоростта. Това ограничение доказва, че е налице некачествено строителство и въпросът ми е какво прави държавата в този случай, пита Мутафчиев.

Още повече, че от откриването на ж.п. линията, до този момент, държавата не е прехвърлила собствеността на съоръженията на НКЖИ и на общините, добави Мутафчиев. Това поставя въпроса - кой се грижи за тяхното състояние, кой ги стопанисва. Това безстопанствено отношение води до съсипване и разрушаване на съоръженията и след това общините ще бъдат в правото си да питат в какво състояние ги приемат. Другият въпрос е, че в приемната ми вече има сигнали, че за да ползват асансьорите, хора с двигателни проблеми трябва да информират началник гара, за да им бъдат отключени съоръженията. Това е и вторият въпрос, който ще задам на министъра, и ще очаквам от него и управляващите да предприемат необходимите действия, каза още народния представител.

Последвайте канала на

Десислава Станева
921 1

Коментари 1

Добави коментар
комунистите да мълчат!!!

2012.11.26 | 18:31

1
Ей всички червени боклуци сте за растрел!!

Добави коментар

Водещи новини