Тежка жп катастрофа в Италия

  • 25 ноември 2012 06:41

  • 3368
  • 0
Тежка жп катастрофа в Италия
©

Шестима земеделски работници от България и Румъния са загинали при катастрофа между влак и ван в Южна Италия, предаде агенция АНСА.

Инцидентът е станал в събота. Влак е блъснал автомобила, който преминавал железопътната линия на частен железопътен прелез край Козенца, регион Калабрия.

По информация на БТА, в инцидента не е имало български граждани, което се потвърди и от други медии..

Шестимата румънски сезонни работници, сред които и три жени, са били берачи на мандарини. Те пътували с микробус. Когато стигнали до железопътен прелез, металните заграждения, възпрепятстващи преминаването заради приближаващ влак, били затворени. Тогава двама мъже слезли и ги отворили, а микробусът се озовал на железопътната линия и върху него връхлетял идващия влак. Той помел превозното средство и го влачил 600 метра, преди да спре.

Води се разследване по случая и властите се опитват да установят как двамата оцелели сезонни работници са успели да отворят желязната ограда.

Заради трагедията представители на италианската Демократическа партия призоваха министъра на икономическото развитие Корадо Пасера и ръководството на Италианските държавни железници да се явят пред парламента, да докладват за катастрофата и да кажат какви мерки се взимат за премахване или обезопасяване на прелезите по италианските железопътни линии, предаде БТА.

Според първоначалните данни, във влака няма пострадали.


 

Последвайте канала на

3368 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини