Добрев: България е много добра инвестиционна дестинация

  • 23 ноември 2012 21:02

  • 1223
  • 4
Добрев: България е много добра инвестиционна дестинация
©

Китай е много важна страна за нас. Тя е вторият в света производител на телекомуникационни технологии например. Има много неща, които не се знаят за тази държава. Ние имаме един много добър продукт, но по никакъв начин не го представяме, а ако искаме инвестиции - трябва да представяме този продукт много по-активно. Ние сме инвестиционна дестинация, това е нашият висококачествен продукт с който можем да привличаме инвестиции. Това заяви икономическия министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в предаването "Панорама" по БНТ. 

Форумът в Китай на който участвахме беше много успешен. Говорих с всяка една компания, която прояви интерес. Имаме два пъти повече сартифицирани проекти клас А, но това не е достатъчно. Ние предлагаме един много добър продукт и света трябва да разбере за него, заяви още икономическия министър.

Попитан как това ще стане като непрекъснато се апелира към пестенето, Добрев заяви, че страната ни се справя сравнително добре и не е лоша спестовността, която има българина. Държавата трябва да запази своята финансова стабилност, за да не развалим добрия продукт, с които да привлечем инвестициите, обясни той.

Попитан дали българинът забогатява без да се усети, той заяви, че резултатите от инвестициите ще са видими другата година. Добрев допълни, че Китай не е само инвестиции, а стокообмен и поток от много туристи. От преди два дни има група от китайски журналисти в България и те ще напишат статии в медиите, ще посрещнем делегации от китайски туроператори и ще ги разведем из страната, защото заедно с Япония те харесват нашето мляко, българската роза, спа туризма и много други неща от които можем да се възползваме, разясни министърът на икономиката. 

Попитан кога хората ще усетят резултат по джоба си от "Южен поток", той отговори, че това ще се случи от първия ден в които започне да се транзитира първият кубик газ по него - тогава ще започнем да получаваме и транзитни такси.

Последвайте канала на

1223 4

Коментари 4

Добави коментар
Центурион

2013.02.26 | 03:02

4
Здравеопазване , сигурност , образование като в Талибастан . Инфраструктура като на Бангладеж и заплати като в Сомалия и със 20 вишисти със купени дипломи повечето като 5/6 от тях са чиновници направо сме рая на земята за инвеститорите !
007

2013.02.26 | 03:02

3
Ало пинистърчето. вземи се прегледай, нещо си се объркал. Къде са ти инвестициите бре. Ние сме на 49 място според Форбс с две места назад спрямо 2011г.Преди нас са даже Македония.Пък и какво ни топли това като инвестиционните проекти и парите се разпределят под масата или на наши хора.
,

2013.02.26 | 03:02

2
Китайците се плодят много!И ще стане една...китаец,циганин,китаец,китаец,циганин........и т.н. Дали пък няма да е по-добре? Те поне са работливи.......И тук-там по някой българин да ги управлява,че там най ни бива.

2013.02.26 | 03:02

1
Какви транзитни такси ще получаваме, като вие се договорихте да НЕ получаваме такси следващите 15 години ?!?!?! Галфон !!!

Добави коментар

Водещи новини