Игнатов: Предприели сме мерки срещу фалшивите дипломи

  • 23 ноември 2012 11:33

  • 2141
  • 5
Игнатов: Предприели сме мерки срещу фалшивите дипломи
©

Предприети са незабавни мерки срещу фалшифицирането на дипломи.

Това заяви министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по време на парламентарния контрол. Даниела Петрова отправи въпрос към министъра по тази тема. Съвета за висше образование в Турция замрази процедурата за лицензиране на българските дипломи. Причината са множество фалшиви документи. Те дори призоваха турските студенти да не учат в България. Във връзка това искам да знам какви мерки е предприело министерството, попита тя.

Изготвихме нови щемпели за заверка, които вече са в действие и сме информирали турските колеги, каза още Игнатов. Дипломи съдържащи повече от една страница трябва да са заверени и с печат на висшето заведение. Всяко страница по отделно. Ние в министерството заверяваме дипломи само след като те бъдат сканирани и качени на сайта на самия университет, разкри той. За всичко това е информиран и посланика на Турция. Още другата седмица ще замина за Турция и ще разговарям с моя колега по този въпрос.

В министерството никога не сме заверявали фалшиви дипломи, категоричен беше Игнатов. Това е станало впоследствие, когато самите студенти са си добавили повече часове. Всичко това е станало чрез действията на конкретни лица. Искам да допълня, че настоявам да се прекратят договорите с фирмите, които набират студенти от чужбина, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2141 5

Коментари 5

Добави коментар
асистент ??

2012.11.27 | 09:35

2
В момента има 9 депутати от НС - които са си извадили дипломи за висше образование/чрез дистанционно обучение-без покритие/и те също са фалшиви,но поне са редовно заведени в регистрите на учебните заведения с подписи и печат и фактически минават за законни !
Alex

2012.11.27 | 09:35

5
Истинска диплома = Редовно обучение ! Останалото е турски клозет !
Четем мисли

2012.11.27 | 09:35

4
Игнатов: Предприели сме мерки срещу фалшивите дипломи Ще ги скриеме всички до един в Държавната администрация ,че сегашният и брой от 510 000 е малък , а за тези за които не се намери място или са и корумпирани и мързеливи освен некадърни и с фалшиви дипломи ще ги приемем в ГЕРБ точно от такива хора имаме нужда в ГЕРБ послушни и със нелицеприятни кирливи ризи ще са идеални за измиване на ръцете когато паднем от власт след някой и друг месец ! помисли си Сергей Игнатов .
...

2012.11.27 | 09:35

3
Ima li oshte hora koito da vqrvat na tiq klioshtavi pedali i kurvi koito obirat sichko jivo i im slagat gnusnite lica na seki vestnik i po celiq net kur za vashiq sait i za sichkite mishki koito lapate pishki za da si krepite mizernoto sushtestvuvane !

2012.11.27 | 09:35

1
Помните ли какви дипломи издаваше той преди да стане министър?, той дали си спомня?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини