"Пирогов" бил атакуван заради икономически интереси

  • 23 ноември 2012 07:24

  • 1037
  • 0
"Пирогов" бил атакуван заради икономически интереси
©

"Пирогов" се управляваше много добре.

Това заяви д-р Боньо Бонев пред камерите на Нова телевизия. Той стана единственият лекар, който подаде оставка след уволнението на шефа на "Пирогов". Разминаванията идват от противоречия в закона, а не от злоупотреби. Той даде пример с фирма за ремонт, която не е могла да справи с поставената й задача и е трябвало да се наеме друга фирма подизпълнител. Ние никога не сме правили ремонти проформа. "Пирогов" не е на загуба. Тя е една от малкото болници в България, която е на печалба. Именно с пари от тази печалба започнаха ремонтите на повечето отделения и клиники, разкри Бонев.

Той категорично отхвърли твърденията на пресата, че секретарка в "Пирогов" е получавала 35 хиляди лева бонус на месец. Първо това не е секретарка. Това е медицинска сестра, която отговаря и се грижи за чужденците лекуващи се в болницата. Тя се занимаваше с тях от пристигането им на летището и отговаряше за тях по време на цялото им лечение. Аз не мога да кажа, че тя е получавала тези пари. Това не е бил бонус, а нейната заплата, заяви Бонев.

"Пирогов" е голям играч на пазара. Това дразни колегите от частните клиники, където се дават бонуси за извършени прегледи и внесени пари в касата. Според доктор Бонев има целенасочена политика за пренасочване на пациенти към платени частни клиники. Според мен ни атакуваха на икономически принцип, заключи той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1037 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини