Родители скочиха срещу тръгването на децата на градина на 4 години

  • 22 ноември 2012 17:53

  • 1249
  • 1
Родители скочиха срещу тръгването на децата на градина на 4 години
©

Родители от 21-а неправителствени организации са против задължителното посещаване на детска градина от 4-годишна възраст. Те смятат, че това е нарушаване на правата и на деца и на родители, пише Дарик.

Конституцията гласи, че отглеждането и възпитанието на децата е право на родителите и образованието в страната не може да бъде обект на държавен монопол. Такова е и мнението на Националната мрежа на родителите.

Исканията на протестиращите е да отпадне от новия закон, тази част която предвижда санкция от 5000 до 10 000 лева за семейства, които не пращат децата си на детска градина, да отпадне.

От Асоциацията за домашно образование казаха, че са изпратили становището си до всички институции, ангажирани с темата и са изготвили отворено писмо до всички висшестоящи държавни фигури, отговарящи за приемането на закона.

Организациите заявиха, че законът създава опасности за психическото и здравословно състояние на децата, поради насилственото откъсване от семейната им среда още от 4-годишна възраст.

Последвайте канала на

1249 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.25 | 15:52

1
Каква ти градина - в казарма от 4 годишни! Иначе човеци не става от тях...

Добави коментар

Водещи новини