Превозвачи с протестна декларация срещу предлаганото увеличение на данъка за МПС

  • 22 ноември 2012 13:53

  • 830
  • 0
Превозвачи с протестна декларация срещу предлаганото увеличение на данъка за МПС
©

Шуменски превозвачи са внесли в Общината протестна декларация срещу предлаганото увеличение на данъка за моторни превозни средства.

"Декларацията е депозирана вчера. Това предложение е абсолютно необосновано. Товарните автомобили на практика не са преки ползватели на пътната мрежа в града, 90% от нея е забранена за товарни автомобили", заяви пред Дарик радио Пламен Манолов, който е един от вносителите на декларацията и собственик на фирма за товарни превози.

„Сумата, която трябва да плащаме, измерима с винетките, които плащаме за година за цялата пътна мрежа е много по-висока. Плащаме винетки по 1000 лв., а сега ще се наложи да плащаме между 1200 до 2400 лв. местен данък", каза още Манолов.

По думите му, ако се стигне до скок на данъка фирмите ще регистрират камионите си в близките общини в областта. „По този начин вместо общината да взема досегашните данъци, няма да взема нищо. Надяваме се на разумни решения", добави Манолов.

Предстои на заседание на местния парламент да бъде разгледан въпросът с предложения от общинската администрация в Шумен, скок на данъка за всички моторни превозни средства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини