Лекари масово заминават за Либия

  • 21 ноември 2012 06:43

  • 1275
  • 1
Лекари масово заминават за Либия
©

Лекари и медицински сестри от Благоевград напускат държавната болница и заминават за Либия, съобщава в. Преса.

В либийската столица ще имам онази сигурност като лекар, която тук не получавам, един от заминаващите. В Либия българските специалисти ще получават по 900 либийски динари месечно, което прави 2 700 лева. "В момента работя на две места и парите пак не ми стигат да вържа края. Да не говорим, че не получавам никакво уважение", оплаква се една от напускащите лекарки. Тя споделя пред вестника, че два пъти е била нападана от по време на дежурство от свои пациенти.

Единственият неврохирург в областния център, д-р Нидал Ашрам, също стяга куфарите за африканската държава. По този начин болницата в Благоевград ще остане без специалист и отделението ще трябва да бъде закрито. Същото ще се случи и с детската клиника, отново заради липса на специалисти.

400 медици са напуснали страната от началото на годината. През 2011 година в чужбина са заминали 600 лекари. Най-голяма е българската докторска колония във Франция, Германия и Англия. Извън Европа най-много наши специалисти има вЛибия и Саудитска Арабия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1275 1

Коментари 1

Добави коментар
banda88

2012.11.23 | 11:27

1
ama posle da nqma pak revane i 10 godini zatvor ...

Добави коментар

Водещи новини