На "Капитан Андреево" има 3 - километрова опашка от ТИР - ове

  • 19 ноември 2012 12:14

  • 872
  • 0
На "Капитан Андреево" има 3 - километрова опашка от ТИР - ове
©

Засилен е трафикът на ГКПП-Капитан Андреево заради ремонт на пътя Одрин-Капъкуле.

Към момента на българска територия на изход от страната има около 3 км чакащи товарни автомобили. По данни на турските гранични власти проблемът е заради ремонт на пътя Одрин - Капъкуле, което води до натупване на автомобили на турска територия.

ГД"Гранична полиция" препоръчва на излизащите от България шофьори на товарни превозни средства да използват и алтернативния маршрут Лесово - Хамзабейли.

Турските власти препоръчват на шофьорите да минават през Граничните пунктове Лесово и Малко Търново, информира БНТ.

Мащабна реконструкция на "Капитан Андреево" ще продължи две години. С 52 милиона евро (39.5 млн. от Международната банка за възстановяване и развитие и 13 млн. от държавния бюджет) ще бъдат изградени двойно повече платна на входа и изхода, нова сграда за митничарите, здравен и противопожарен пункт, за да отговаря граничният пункт на стандартите като външна граница на ЕС.

Според българските власти ремонтът по никакъв начин няма да пречи на движението на камионите и е създадена организация, която да предотврати струпването на границата.

Въпреки това обаче трафикът на тировете през "Капъкуле" е намален почти наполовина. При нормален трафик за денонощие през пункта преминават по 1000 тира в едната посока, а сега - по около 500.

Последвайте канала на

Десислава Станева
872 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини