Конфискуваха 10 000 цигари от павилион в Самоков

  • 19 ноември 2012 10:55

  • 524
  • 0
Конфискуваха 10 000 цигари от павилион в Самоков
©

Над 10 000 къса контрабандни цигари бяха иззети от павилион в Самоков, съобщиха от ОДМВР в София. В хода на полицейската операция, насочена към противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки, в края на миналата седмица служители на РУП- Самоков проверили павилион за хранителни стоки в града.

При проверката в търговския обект, стопанисван от 49-годишния В.З. инспектиращите открили общо 10 320 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Контрабандните тютюневи изделия са иззети с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

Безакцизни цигари са били иззети и от търговски обект в с. Алдомировци. Вчера служители на РУП- Сливница са извършили внезапна проверка в обекта, след получен сигнал за търговия с контрабандни цигари. Информацията се потвърдила, когато вътре униформените намерили и иззели 520 къса цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувана преписка.

Последвайте канала на

Novini.bg
524 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини