Арабската лига: Спрете петрола на Израел

  • 16 ноември 2012 21:01

  • 1474
  • 2
Арабската лига: Спрете петрола на Израел
©

Багдад ще препоръча на арабските страни да използват петрола като оръжие за засилване на натиска срещу Израел и държавите, които го подкрепят, в частност САЩ.

„Използването на икономическите карти е най-мощното оръжие в момента за оказване на подкрепа за палестинците, след като няма военна сила, която може да се противопостави на Израел”, заяви иракският постоянен представител в Арабската лига Каис ал Азаауи. Пред репортери в египетската столица той посочи, че Багдад ще заеме тази позиция на извънредната среща на външните министри от страните в панарабската организация за ситуацията в Газа, която е свикана от египетските власти.

„Това, което се случи през 1973 г., когато арабите прекратиха износа на петрол за западните страни, е доказателство, че това оръжие може да бъде успешно в битката между арабите и Израел”, посочи Азауи.

Последвайте канала на

1474 2

Коментари 2

Добави коментар
Ахмед

2013.01.03 | 22:46

2
арабите не са единни,така че няма да има проблем.петрол ще има,а Израел ще си ги млати пак няма проблем, евреите са сопата на християнския свят.Турция трябва да ги остави да се избият помежду си!
Спрете, спрете петрола, откога чакам, евреите да и

2013.01.03 | 22:46

1
Спрете, спрете петрола, откога чакам, евреите да изкарат технологията за ДВГ с водород и кислород... демек вода. Ще видите после миларди от петрол на върба сряда! Никой няма да го интересува има ли ислямски терористи, ами ще бъдат наритани в тъча!

Добави коментар

Водещи новини