ЕС: Израел има правото да се защити

  • 16 ноември 2012 12:20

  • 968
  • 0
ЕС: Израел има правото да се защити
©

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. разпространи писмено изявление, в което се посочва, че настоящата криза в Израел и Газа е била причинена от "Хамас и други фракции".

Тя допълва, че ракетният обстрел от Газа е неприемлив за което и да било правителство и че Израел е в правото си да се защити. Аштън настоява за прекратяване на обстрела, както и Израел да реагира в защита на населението си по съразмерен начин. Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. съобщава, че е разговаряла по тази тема с израелския премиер Бенямин Нетаняху, с администрацията на египетския президент, както и с генералния секретар на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като. В разговорите тя е настояла за намиране на начин за предотвратяване на по-нататъшното разрастване на конфликта, както и за избягването на допълнителни жертви. Заявих, че трябва да напреднем в намирането на решение за конфликта в Близкия изток, за да могат милионите хора в региона да живеят в мир и сигурност, допълва тя.

Аштън изразява надеждата, че египетският премиер Хишам Кандил ще бъде в състояние при днешното си посещение в Газа да помогне за успокояване на ситуацията.

Последвайте канала на

БТА
968 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини