Пипнаха трима иманяри

  • 16 ноември 2012 10:56

  • 1034
  • 0
Пипнаха трима иманяри
©

Великотърновската полиция е задържала по време на разкопки трима иманяри, между които и молдовец, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново. Двама от тях са били с изкопани антични ценности.

Вчера след предварително получен сигнал служители на РУП – Свищов са извършили проверка в местността "Елията" в землището на с. Овча Могила. В хода на същата са установени и задържани 35-годишният Б.Д. от Габрово и 38-годишният Т.А. от плевенското село Обнова. Установено е, че двамата, чрез използване на два металотърсача и лопати са извършвали изкопни дейности с иманярска цел. При извършената проверка в габровеца са установени седем антични монети и един метален фрагмент с неправилна форма, по първоначални данни датиращи от римската епоха.

Металотърсачите, лопатите и културно историческите ценности са иззети. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство.

Същият ден по обяд, отново след предварително получен сигнал в полицейското управление, е извършена проверка в района на хълма "Света гора" във Велико Търново. В хода на проверката е установено, че 25-годишният П.Д., молдовски гражданин, постоянно пребиваващ в България чрез използване на металотърсач извършва изкопни работи, източно от футболно игрище на хълма.

Металотърсачът е иззет, в П.Д. не са установени археологически ценности. Същият е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство.

Последвайте канала на

1034 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини