Корнелия Нинова към ГЕРБ: Лъжете!

  • 16 ноември 2012 10:40

  • 3251
  • 11
Корнелия Нинова към ГЕРБ: Лъжете!
©

По първия ви аргумент: създали сте прекрасно, прозрачно и навреме прието законодателство - пълна лъжа! Бавихте дълго наредбата и тя е факт от два дни. Втори аргумент: преборихме се с корупцията в горския сектор и сме доволни - лъжа! Разполагам с декларация от бранша, в която се казва, че такава корупция в горския сектор никога не е имало.

Третият аргумент: износът за Гърция бил печеливш за Държавните горски стопанства - лъжа! Печалбата е за фирми на ГЕРБ, които евтино купуват дърва от горските стопанства и ги препродават в Гърция с огромна надценка.

Това каза депутатът от БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от парламентарната трибуна в дебатите около проблема с дървата за огрев. Последователно в политиката на горите от ГЕРБ наложихте хаос, за да може в този хаос да уредите свои фирми, за да вземете големите пари от дървата, за да лишите хората от дърва за огрев в най-студените месеци, с което провеждате антинародна политика в интерес на облагодетелстването на няколко души от ГЕРБ, заяви депутатът.

Всички кметове били доволни. В Благоевград на домакинство се полагат едва 2 кубика дърва, въпреки обещанието за 10, поради ограничен ресурс, каза Нинова и допълни, че дървата били струпани в едно село, но хората трябва сами да си осигурят транспорта, което ще им струва по 30-40 лв.

Освен популизъм и демагогия, друго нищо не целите. Вместо да ходите да се снимате с хората в селата, вижте какви са реалните проблеми. Снимате се като Бриджит Бардо с танцуващите мечки, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Андонов, при разискванията на политиката за добив на дъвресина.

В Гоце Делчев сме подсигурили 400 семейства с евтини дърва на стойност 36 лева. Ваши хора казаха, че не е имало възможност хората да си купят евтини дърва. Не е имало, защото ваши членове, които са съдружници с ваши депутати от вашата парламентарна група си наредиха цялата фамилия да вземат евтини дърва. Затова хората не можаха да си купят евтини дърва, добави Андонов.

По думите му за Благоевградска област дървата за огрев са 75 000 кубика, с десет хиляди кубика повече на пряко договаряне със самите граждани и с 21 000 кубика чрез фирми и процедури. „Проблемът за това, че горските не печелят, не е основателен. Горските стопанства са с печалба над 40%. Това го има във финансовите отчети”, посочи депутатът.

„Сега условията и практиката, която налагаме, е много по-изгодна за хората. Те взимат дърва на стойност 36 лева – нарязани, готови, на временен склад. Проблем в региона няма”, каза Георги Андонов.

„Преди да говорите, трябваше да декларирате, че сте в конфликт на интереси, че имате лични интереси в горското стопанство в Гоце Делчев”, каза Нинова в реплика към Георги Андонов.

Нинова заяви, че фактите за Гоце Делчев са следните – подадени са 600 заявления за дърва, платени са 400, а само 100 семейства са си ги получили. „По-голямата и по-важна част от работа ви не е тук и да вършите глупости под формата на лобистко законодателство, а да бъдете по селата при хората. Обвиненията ви, че съм по селата, е комплимент за мен, защото там е основната ми работа”, каза Нинова.
Андонов отговори, че вече 250 семейства са получили своите дърва, като и останалите ще си ги получат.

Последвайте канала на

3251 11

Коментари 11

Добави коментар
asas

2012.12.01 | 13:23

11
Абе незнам за предишните и по-предишните. И те са били корумпирани и са крали. Но сега тезиот ГЕРБ са на власт и те крадат в момента. Всичко което тази казва си е истина. И за горите и за търговете и са всички поръчки. В моя край изсекоха почти всичко. И таксуват дървата като някви изсечени от доловете за да не пречат ужким. Взимат я на безценица и я изнасят за Гърция за 100лв. кубика. Циганите бачкат за тях и си секат,без да им е зор,че секат и в моя гора и в частна собственост. Абе ужас ви казвам! А като отида да си сека аз от моя дял, трябва да возя горския 100 пъти и да плащам такси на 100места( ЗА МОЯ ГОРА). Това ако е държава ЕБ. МУ МАЙКАТА! Дядо ми е бачкал цял живот да залесява балкана, а дойде време цигани и политици да я секат и крадат по най-долния начин! Е за това специално, няма как да убедите народа,че до преди 25г. е било по-зле! Ще се сече и продава така гора, АМА ДРУГ ПЪТ. Квото си отсякъл, на негово място веднага се засаждат нови дръвчета. И се сечеха само изсъхналите дървета, за да се прореди и изчисти сечището, Сега наред,без да им е зор на кого е или какви са дърветата. А като им кажеш нещо, от камионите скачат 20 циганина готови да те изядат. ЗА КВО ГОВОРИМ ИЗОБЩО БЕ ХОРА!!!
Стефан К.

2012.11.16 | 22:07

1
Еми, като не знаеш за предишни и по-предишните, на база на какво правиш сравнения. Всъщност в никой коментар не се споменават предишни? Става малко гузен, негонен бяга, а? Иначе историята ти е добра, дай по-конкретно, че ми стана интересно, къде се намират тези твои имоти? Че имам наблюдения за южна България и там искрено искат да върнат БСП и ДПС на власт, защото тогава никой копче не им е казвал и са си режели на воля. Сега някви лоши чичковци, ченгета, не знам какво им спъват незаконния бизнес. Много гандно...
nemane

2012.11.21 | 14:30

10
Няма смисъл да им казваш че лъжат, те си го знаят, пък нямат толкова мозък за да го възприемат, защото не им уйдисва. На последната дума трябва да им сложим буквата"Х" та да им худиса.
кумуняга-свят човек

2012.11.19 | 17:39

9
ДОБРЕ МА КУР-нелче,ТИ ТОПЛАТА ВОДА ЛИ ОТКРИ ?ТО СЕ КРАДЕ ОТ ЕЕЕХХХЕЕЕЕ КОЕ ВРЕМЕ.ПРИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КАТО СЕ КРАДЕШЕ ТИ КЪДЕ БЕШЕ ?АМА ТОГАВА ВИЕ ЛАПАХТЕ МАНГИЗИТЕ,А СЕГА ЛАПАШ-НЕ-ЛАПАШ,НЕЗНАМ ДАЛИ ЛАПАШ,АМА ВЗЕМИ ДА ЛАПАШ,ЧЕ БАЯ ХОРМОНИ ИМА В ЧЕРВЕНОТО ТИ ТЕЛЦЕ.АРЕ МНОГО ПОЗДРАВИ НА БОГА-ДОХАН РЕЗАН. Е ТАМ МОЖЕ И ДА ЛАПНЕШ НЕШТО ???
абв

2012.11.16 | 23:21

5
От комунистите по-лъжливо племе няма.

2012.11.17 | 00:17

8
Ами,че то Бойко какъв е...?
vesi

2012.11.17 | 00:17

7
boge koi tragnal da govori za lagi smiah v zalata

2012.11.16 | 23:22

6
ПЛАМЕН ШОПОВ ИМА ЛИ КВО ДА КРИЕШ БЕ БРАТЛЕ,ЧЕ СИ СЕ ХВАНАЛ ОТПРЕД С ДВЕ РЪЦЕ, ТЯ И ЕДНА ТИ Е МНОГО???
:)

2012.11.16 | 23:21

4
тази не спря да цвъка! Толкова ли няма кой да и овладее хормоните! Понякога дори ми е неудобно да я гледам как се излага!
555

2012.11.16 | 23:21

3
гнусен.долен червен ПАРЦАЛ.
ВИЖДАЩ!

2012.11.16 | 23:21

2
МИЛАТА! ТОЛКОВА Е НЕЗАДОВОЛЕНА ЧЕ ОТВСЯКЪДЕ СИ И ЛИЧИ. УМИРА ЗА БОЙКО НО!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини