Кирил Йорданов отчете управлението си със статистики

  • 15 ноември 2012 14:35

  • 527
  • 0
Кирил Йорданов отчете управлението си със статистики
©

Със статистически данни от различни изследвания кметът на Варна Кирил Йорданов косвено направи отчет на първата си година управление след спечелването на четвъртия си мандат.

Морският град е след София по ниска безработица, икономически растеж и брутен вътрешен продукт на глава от населението и. „По показателя раждаемост и с 23 % положителен прираст сме на първо място, което означава, че в очите на хората градът е привлекателно място за живеене. Както искате го тълкувайте”, коментира градоначалник, който се позова на изследвания на Националния статистически институт и на Института по пазарна икономика.

Кметът се похвали още с ръст от 15-20 % на заплатите на повече от 2000 души, работещи към структури на издръжка от общинския бюджет. „Идете ги потърсете и на друго място тези неща. Ще ми обадите следващия път къде сте ги намерили”, обърна се към журналисти Йорданов. Той обаче попари надеждите за коледни бонуси на администрацията си, тъй като „заплатите им са достатъчно увеличени”.

87 дка пътна улична настилка е ремонтирана, а предстои рехабилитация и изграждане на 4000 кв. м. тротоари, отчете още кметът. Той обеща нови елементи в коледната и новогодишната украса. На няколко места в града ще бъдат разкрити празнични базари, които работят от началото на декември до средата на януари. Засега е уточнено, че търговците ще бъдат разположени на площад „Независимост”, Червения площад, градинката на „Севастопол”, алеята към бившия стадион „Юрий Гагарин” в квартал „Чайка”, както и пред читалището в квартал „Аспарухово”.

Последвайте канала на

527 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини