Живакът пада с 10 градуса от понеделник

  • 06 октомври 2012 20:52

  • 6204
  • 2
Живакът пада с 10 градуса от понеделник
© Булфото

Времето утре ще е предимно слънчево и топло с максимални температури между 26° и 31°. Неделя ще е последният топъл ден, след това ще застудее чувствително. Максималните температури ще се понижат с 8-10 градуса. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава "Труд".

През нощта ще е ясно и тихо. Минималните температури в повечето места ще са между 9° и 14°, по Черноморието 14° - 19°. В източните райони утре ще духа слаб до умерен вятър от юг, югоизток. В сутрешните часове над Черноморското крайбрежие ще има слоеста облачност, която до обяд ще се разсее. Привечер от северозапад ще започне увеличение на облачността.

Над Черноморското крайбрежие ще преобладава слънчево време със слоеста облачност в сутрешните часове. Вятърът ще е слаб до умерен от юг, югоизток. Максималните температури ще са около 24° - 26°. Температурата на морската вода е 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се заоблачи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е 20°, на 2000 метра - 13°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за месеца.
През нощта срещу понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух, който бързо ще обхване страната. В понеделник ще е ветровито, ще има временни увеличения на облачността, на места ще превали слаб краткотраен дъжд. По-късно през деня по-значителни валежи ще има в източните райони, а над западните облачността ще намалее.

Сутринта температурите ще са между 11 и 16°, но максималните ще се понижат с 8-10 градуса. През нощта и в източните райони валежите ще спрат. Във вторник вятърът ще отслабне, ще е предимно слънчево, но доста хладно - ще се понижат и минималните температури - между 5 и 10°, в отделни котловини и по-ниски и там ще има слаба слана. Максималните ще са между 15 и 20°. В сряда ще остане хладно и предимно слънчево. Максималните температури слабо ще се повишат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
садас

2012.12.04 | 22:26

2
адсасдасдфасфеигиорег йиергий; реийг исргио;ср ;иогий ;ресйиг сре;иг ;ийсреи; греисг ийгий ери е;й гйеигий еий геи ийрес и;реий

2012.10.29 | 20:40

1
sdsaако вече не са.

Добави коментар

Водещи новини