Слънчев петък ни очаква

  • 22 август 2024 12:42

  • 124
  • 0
Слънчев петък ни очаква
© Pixabay

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от обичайното. Утре ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места, главно в планинските и източните райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, за София - около 31°.

Топ синоптик разкри ще става ли за море в края на август
  
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е да прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието - между 29° и 33°.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
124 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини