Какво ще бъде времето днес?

  • 19 август 2024 06:00

  • 621
  • 0
Какво ще бъде времето днес?
© Pixabay

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента.

Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, в София - около 33°.

В планините ще е предимно слънчево. В западната половина на страната ще има купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете - предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

НИМХ: Има условия за градушки

По Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето сутринта в повечето райони ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 20 ч. и 22 мин. Продължителност на деня: 13 ч. и 44 мин. Луната залязва в 5 ч. и 44 мин. и изгрява в 20 ч. и 34 мин. Фаза на Луната: пълнолуние.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
621 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини