Днес ще бъде още по-горещо: Оранжев код е обявен за цяла България

  • 12 юли 2024 06:11

  • 1691
  • 0
Днес ще бъде още по-горещо: Оранжев код е обявен за цяла България
© pixabay

Оранжев код е обявен за опасни горещини от Националния институт по метеорология и хидрология за днес. Предупреждението е в сила за цялата страна. 

Синоптиците прогнозират, че денят ще бъде слънчев и много горещ. След обяд над източните райони ще има купеста облачност, но само на отделни места в югоизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 34°.
  
Над Черноморието ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над южното крайбрежие и на отделни места там е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

40° на сянка: Оранжев код за опасно време утре

Над планините ще бъде слънчево и топло, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра – около 21°.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини