Слънчево и все по-горещо време през следващите дни

  • 20 юни 2024 13:11

  • 448
  • 1
Слънчево и все по-горещо време през следващите дни
© Булфото

И днес ще бъде слънчево и горещо. В цялата страна е в сила жълт код за опасно високи температури. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Очакват се стойности между 34° и 39°, по Черноморието - между 28 и 31 градуса, в София - около 34°.

Горещо ще се задържи времето и утре, като отново в много области в страната е в сила предупреждение от първа степен за високи температури.

Очакват се между 33 и 38 градуса, в София - 33. В източната половина на страната, където и температурите ще са малко по-ниски ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 19 и 23 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури утре там ще са между 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Шабла - 21°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3 бала.

Слънчево ще е в планините и утре. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще останат без съществена промяна и в курортите се очакват от 21 градуса на Алеко, около 24, 25 в Боровец и Пампорово и до 32 в Банско.

Жълт код за жеги издаде за цялата страна НИМХ

За разлика от времето у нас, значителна облачност и валежи от дъжд ще има във Франция, Белгия, Германия и Швейцария. През Британските острови ще премине студен атмосферен фронт и на много места ще превали краткотраен дъжд.

У нас, горещото време ще се задържи и през почивните дни. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Югозападна България. Главно по Черноморието ще духа слаб до умерен източен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по крайбрежието на морето 26°-28°.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:21

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини