Как да се разхладим в горещините?

  • 07 юни 2024 14:10

  • 574
  • 1
Как да се разхладим в горещините?
© Freepik

И днес се очакват летни жеги. Максималните температури ще достигат 28-33 градуса. Най-високи ще са стойностите в Сандански, Русе и Пловдив.

През следващите дни се очаква постепенното повишение на температурите да продължи.

Няма да липсват и следобедни валежи с гръмотевици над Западните и планинските райони.

А най-високата температура за месеца е отчетена на 26 юни 2007 г. в Раднево: 43 градуса.

Как да се разхладим в жегите?

Един от най-важните съвети в жегите е да пием повече вода. В град като София има 150 чешми. Като по-голяма част от тях работят.

„Тази е нова, преди имаше една стара чешма, която си течеше постоянно и хората си пиеха от нея, но тази специално е нова“, казва минувач.

Проф. Рачев: Идват много топли дни

Само в парковете има 80 чешми и общината всяка седмица ги ремонтира и поддържа.

„Най-вече по кранчетата по бутоните, тъй като се стараем вече новите чешми да ги правим с кранчета и бутони, за да не тече водата непрекъснато, за да пазим все пак този ценен ресурс водата, който вече не е и много евтин“, обясни Милена Васева, директор на ОП „Паркове и градски градини“, пред бТВ.

Най-новата придобивка за софиянци е възстановената чешма в градинката „Буката“ на бул. „Прага“. Тук е помислено дори за домашните любимци, които си имат отделен кран на чешмата.

Пийте студена водица и то повечко. Това съветват медиците в един от най-горещите градове Сандански. Днес там е 34 градуса, като в следващите дни ще става още по-топло.

Прегряването може да доведе до колабиране, някои започват да повръщат и вдигат температура.

Официално лятото настъпва на 22 юни, но летните горещини ще го изпреварят. В следващите няколко дни бъдете внимателни, не стойте на слънце и пийте вода.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини