Жълт код за проливни валежи днес, ето къде!

  • 29 май 2024 06:01

  • 6395
  • 1
Жълт код за проливни валежи днес, ето къде!
© pixabay

Днес облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°, а максималните между - 22° и 28°, в София - около 22°.

По Черноморието облачността временно ще се разкъса, но около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 19° до 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в масивите от Южна България - временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

И в четвъртък въздушната маса над страната ще остане силно неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, с повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще бъде предимно слаб, от запад-югозапад, но по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си. Ще започне затопляне, което ще бъде по-съществено през следващите дни, когато максималните температури ще достигат и надхвърлят 30°.

Прогноза за времето

В петък и през почивните дни ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове отново ще има валежи и гръмотевици, в петък и неделя - на места в Западна и Централна България, в събота, когато ще има най-много слънчеви часове – само в изолирани планински райони.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 11:06

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини