Слънце и дъжд в първия ден от новата седмица

  • 27 май 2024 06:19

  • 1838
  • 0
Слънце и дъжд в първия ден от новата седмица
© pixabay

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но над Североизточна България облачността ще се увеличи и на места там в следобедните часове ще превали. С до умерен северен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, малко по-ниски в североизточните райони и по Черноморието, в София – около 21°.
  
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие и главно там в следобедните часове ще има валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Синоптикът Петър Янков: До вторник топло време, след това гръмотевици и градушки
  
Над планините ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има около и след обяд над Източна Стара планина и на отделни места там ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Последвайте канала на

Калина Христова
1838 0

Водещи новини