Променливо време през следващите дни

  • 29 април 2024 13:04

  • 451
  • 0
Променливо време през следващите дни
© Pixabay

И през следващите дни времето ще остане твърде променливо и по-често ветровито. Ще има и много слънчеви часове, но и райони с превалявания и гръмотевици.

Ветровито ще бъде и днес, особено в Източна България, където се очаква и захлаждане. Максималните температури там ще бъдат от 16° до 19°, в останалата част от страната от 21° до 26°, в София около 20°. Над Западна България ще остане слънчево, но в останалата част от страната в следобедните часове ще има райони с валежи.

И през нощта ще вали главно в Централна и Източна България, на повече места и по-интензивно в източните райони.

През деня валежите ще започнат да спират, най-късно в Южна България, а на места в югозападните райони ще има и гръмотевична дейност.

Максималните температури ще останат в широки граници, но ще бъдат по-ниски в сравнение с днес - от 13° до 22°.

Ще продължи да духа умерен източен, в източната половина от страната и по Черноморието североизточен вятър, който временно ще се усилва. И там ще бъде дъждовно, с по-значителни количества по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от изток-североизток. Ще има и валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици.

Какво време ни очаква днес

И в сряда ще остане ветровито, на места с превалявания и повече слънчеви часове в западните райони.

И през следващите дни ще има райони с валежи и гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна. Малко по-ниски в петък, когато има повишена вероятност на места явленията да са интензивни.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини