Какво време ни очаква до края на април?

  • 15 април 2024 09:17

  • 3327
  • 0
Какво време ни очаква до края на април?
© Freepik

В понеделник ще бъде предимно слънчево, следобед горещо. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. Вятърът ще се усили и ще носи още топлина.

Във вторник ще остане горещо, следобед със стойности близки до 30 градуса. Ще бъде ветровито, облачността ще се увеличи. В края на деня ще има и места с с краткотрайни валежи.

В сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност, като най-напред в северозападната половина на България ще започнат краткотрайни валежи и гръмотевични бури, вятърът ще се усилва.

Възможно е валежите да бъдат интензивни и да има градушки. Ще започне да нахлува студен въздух. От сряда нататък ни очаква рязка промяна на времето. 

До началото на следващата седмица ще бъде необичайно студено за април, с вятър, чести валежи, на моменти и интензивни, с условия и за гръмотевични бури и градушки. С понижението на температурите, особено рано сутрин, снегът от планината ще слиза и в по-ниските части на страната.

С напредването на следващата седмица времето ще се затопля, слънчевите часове също ще се увеличат. Няма съвсем да липсват и валежи, дори и гръмотевици.

Седмицата започва със слънце, но с разкъсана висока облачност

Очакванията са най-приятно да бъде времето в самия край на април - нито твърде горещо като днес, нито твърде студено, като дните от четвъртък нататък.       

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини